Címlap Kovácsoltvas elemek Melyiket válasszam?
Melyiket válasszam?

Kovácsolt vagy kovácsoltvas jellegű?

 


A kérdés megválaszolása nem is olyan egyszerű. A kapuk esetében az elkészítés színvonala alapján valójában 4 kategóriát különíthetünk el:

 1. Egyedi, művészi kovácsoltvas kapu
 2. Kovácsoltvas kapu
 3. Kovácsoltvas jellegű kapu
 4. Ipari fémkapu


 1. Művészi kovácsoltvas kapu. A művészi kovácsoltvas munkáinkat teljes egészében - beleértve a legapróbb elemeket is - mi tervezzük meg és készítjük el. Ezen termékek elkészítése rendkívűl munkaigényes és nagy szakértelmet igényel. Az elkészítés során kizárólag hagyományos kovácsoltvas-ipari eljárásokat alkalmazunk (hegesztést nem tartalmaz). 

  Mivel ez a kategória a legmunkaigényesebb, árát tekintve, ez a legdrágább.  

  Művészi kovácsoltvas kapu
 2. Kovácsoltvas kapu. A kovácsoltvas munkák lényegesen olcsóbbak, mint az egyedi művészi kovácsoltvas termékek. A minőségi alapanyagon nem spórolunk. Pl. a kapuknál még a vastagabb 6x6 cm-es keretrész anyag is tömör vas. 

  "Olcsóságuk" abban rejlik, hogy gyakran más (arra szakosodott) mesterektől / cégektől vásároljuk meg a kovácsoltvas elemeket.

  Fontos kihangsúlyozni, hogy ezek az elemek, minden szempontból kovácsoltvas elemek. Ezek általában vastagabb, nehezebben megmunkálható anyagokból készülnek (Barock Schwer, Hofgarten, Klassik, Meisterbarock, Rik-Fer). Vannak ugyan vékonyabb anyagokból készült kovácsoltvas elemek is (Art Deco, Barock Leicht, Residenz, Glaser), de ezek az elemek is nagyon sok munkaórával készülnek el, megmunkálásuk komoly kovácsszerszámokat, és nagyon nagy szakértelmet és tapasztalatot igényelnek.

  Ami az árakat illeti, az átlagvásárló számára még ez a kategória sem megfizethető. 

   

  Kovácsoltvas kapu

 3. Kovácsoltvas jellegű kapu. Árát tekintve a kovácsoltvas jellegű a legbarátságosabb. A magyarországi megrendelőink zöme ezt a kategóriát tartja megfizethetőnek. Ha valaki szép és egyben olcsó "kovácsoltvas" kerítést keres, akkor erre fog esni a választása.

  Olcsósága egyrészt az anyagválasztásnak köszönhető: Ezeket a kapukat a kereskedelmi forgalomban kapható kovácsoltvas jellegű elemekből állítjuk össze (ArteferroSahinler). Ezek az elemek kevésbé kidolgozott,  alacsonyabb árfekvésű termékek. Az elemek közös jellemzői: nagy sorozatszámban készülnek, főleg vékonyabb, könnyebben megmunkálható (hidegen hajlítható, préselhető) anyagokból. Ami pedig a keretrészeket illeti: vékony, üreges (zártszelvény) anyagokból dolgozunk. 

  Az összeállítás során e kategória esetén is igyekszünk minél magasabb színvonalon elkészíteni munkáinkat. Egy pici kovácsoltvasat mindig "belecsempészünk" munkáinkba. A kovácsoltvas jellegű kapuinkat is részben hagyományos eljárásokkal: tűzikovácsolással, bilincseléssel, kötegeléssel, szegecseléssel, egy-egy egyedi kovácsoltvas dísszel készítjük el. Természetesen  a magasabb színvonalú munka egy picit többe kerül, azonban üzletpolitikánk csak azt engedheti meg, hogy minőségi munkát adjunk át.

  Egy átlagos kovácsoltvas jellegű kerítés (1 nagykapu, 1 kiskapu, 3-5 kerítésmező) 600-900ezer forint, méret, mintázat, anyag és felületkezelés függvényében.  


  Kovácsoltvas jellegű kapu

 4. Ipari kapuk, kerítésrendszerek. Kidolgozottságát tekintve ez a legkevésbé megmunkált, ára viszont kedvező.

  ipari  kerítés árak >>>

  ipari kapu árak >>>


Kérjen ajánlatot ide kattintva.


 

AjánlatkérésKi olvas minket

Oldalainkat 47 vendég böngészi

Keresés